Etusivu » Uutiset » Riikka-Leena Leskelälle terveydenhuollon tuotantotalouden dosentuuri

Artikkelit

Riikka-Leena Leskelälle terveydenhuollon tuotantotalouden dosentuuri

NHG:n tutkimusjohtaja, tekniikan tohtori Riikka-Leena Leskelälle on myönnetty 4.6.2024 terveydenhuollon tuotantotalouden dosentuuri Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan. Dosentuuri on tunnustus hänen asiantuntijuudesta sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisessä. 

Riikka-Leena on työskennellyt NHG:llä vuodesta 2010 alkaen ja johtaa useita niin kansallisia kuin kansainvälisiä tutkimushankkeita, jotka liittyvät muun muassa sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmien kehittämiseen sekä terveydenhuollon prosessien, asiakaslähtöisyyden ja vaikuttavuuden parantamiseen. 

”Olen iloinen dosentuuriin liittyvästä tunnustuksesta pitkäjänteiselle ja laadukkaalle tutkimustyölle. Terveydenhuollon tuotantotalous tarjoaa hyviä työkaluja niin järjestelmätason kuin palvelutuotannon ilmiöiden ymmärtämiseen ja kehittämismahdollisuuksien tunnistamiseen”, Riikka-Leena sanoo. 

Riikka-Leenan tutkimusintressit ovat monitieteiset ja monialaiset. Hän on kiinnostunut erityisesti siitä, miten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa voidaan kehittää niin, että se vastaa paremmin asiakkaiden ja potilaiden tarpeisiin ja odotuksiin. Hän näkee, että tällä hetkellä palvelujärjestelmässä on paljon kehitettävää niin tehokkuuden, asiakaslähtöisyyden kuin vaikuttavuuden näkökulmista. 

”Uskon, että tutkimuksella on tärkeä rooli sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa. Tutkimuksen avulla voidaan tuottaa tietoa siitä, mikä toimii ja mikä ei ja miksi. Tutkimuksen avulla voidaan myös luoda uusia innovaatioita ja ratkaisuja, jotka hyödyttävät sekä asiakkaita että palveluntuottajia. Tutkimuksen tulosten hyödyntäminen edellyttää kuitenkin tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden välillä, ja tässä NHG:llä on vahva osaaminen ja kokemus”, Riikka-Leena toteaa. 

Lämpimät onnittelut, Riikka-Leena! 

Lue myös lisää Riikka-Leenan ajatuksista ja urasta NHG People -haastattelusta.